Afwassingen (Dutch Edition) by Patrick DeWitt,Saskia van der Lingen,Caroline Meijer PDF

By Patrick DeWitt,Saskia van der Lingen,Caroline Meijer

ISBN-10: 9038897359

ISBN-13: 9789038897356

In een beroemde maar wat verlopen bar in Hollywood werkt een barman. Met morbide belangstelling observeert hij onder het glazen spoelen hoe zijn clientèle avond aan avond in vergetelheid wegzakt en maakt ondertussen aantekeningen voor een roman.

In de hoop meer over ze te weten te komen sluit hij aarzelend vriendschap met de stamgasten, die elk op hun eigen manier verknipt zijn. Maar na verloop van tijd begint hij zichzelf vaker in te schenken dan zijn klanten en zijn leven buiten de bar wordt steeds ondraaglijker. Hij beseft dat hij aan zijn drank- en druggebruik onderdoor zal gaan als hij zichzelf niet bevrijdt. Dus bedenkt hij een ontsnappingsplan.

Afwassingen is een klassiek verhaal over de gevolgen van verslaving, verpakt in een pastiche op het style van de roman. De vorm is gedurfd maar zorgvuldig geslepen en de stem van de verteller sleept je onverbiddelijk mee in zijn wereld.

Show description

Read or Download Afwassingen (Dutch Edition) PDF

Best dutch ebooks books

New PDF release: Vermist (Dutch Edition)

Een zinderend kat-en-muisspel tussen een psychopaat en zijn slachtoffer. Op de dag dat ze wordt ontvoerd, heeft makelaar Annie OSullivan drie goede voornemens: een huis verkopen, de ruzie met haar moeder oplossen en op tijd komen voor het etentje met haar vriend. De open dag van het huis is geen groot succes, maar op het second dat Annie het huis wil afsluiten verschijnt er onverwachts een laatste bezoeker.

Download e-book for iPad: Een bepaald idee van de wereld (Dutch Edition) by Alessandro Baricco,Manon Smits

In 2001 verhuisde Alessandro Baricco van Turijn naar Rome en liet zijn volledige bibliotheek achter. In een veelgelezen wekelijkse column voor los angeles Repubblica schreef Baricco over de vijftig meest bijzondere boeken die hij sindsdien verzameld heeft, van Andre Agassis Open tot Roberto Bolaños 2666, van Yasunari Kawabatas De schone slaapsters tot de autobiografie van Charles Darwin.

New PDF release: Meester Kikker (Dutch Edition)

'Soms ben ik een kikker. Dat is mijn supergeheim. Niemand magazine het weten, behalve jullie. 'Sita, Wouter en de andere kinderen in de klas lachen. Leuke grap van de meester. Totdat hij op een dag de klas in komt met kroos in zijn haar. Zijn kleren zijn nat en gescheurd. De meester is aangevallen door een ooievaar, zegt hij.

Download e-book for iPad: In de wereld (Dutch Edition) by Robert Anker

In de wereld speelt zich af tussen 1467 en 1500, beginnend en eindigend in Gent. De roman opent met een schildering van de intocht van de nieuwe hertog, Karel de Stoute, die hevig botst met de terugkeer van de processie van de Heilige Livinus. Binnen deze woelingen richt het boek zich op een gegoede burger bij wie lepra wordt geconstateerd, wat betekent dat hij radicaal uit de samenleving wordt verwijderd, ‘dood voor de wereld maar levend voor God’.

Extra resources for Afwassingen (Dutch Edition)

Example text

Download PDF sample

Afwassingen (Dutch Edition) by Patrick DeWitt,Saskia van der Lingen,Caroline Meijer


by James
4.3

Rated 4.73 of 5 – based on 26 votes