Alles is economie (Dutch Edition) by Uri Gneezy,John List,Jonas de Vries PDF

By Uri Gneezy,John List,Jonas de Vries

Op zoek naar antwoorden op grote levensvragen, reisden Gneezy en checklist de wereld rond om veldonderzoek te verrichten: van de voet van de Kilimanjaro tot aan de wijngaarden in Californië; van het bloedhete Noord-India tot aan de gure straten van Chicago; van de scholen in Israël tot aan de bestuurlijke vergaderzalen van de grootste bedrijven ter wereld.Hun revolutionaire onderzoeksmethodes leiden tot onthullende en soms verbijsterende ontdekkingen over hoe menselijke motieven écht in elkaar zitten. Het zal de manier waarop wij actie ondernemen en nadenken over grote én kleine problemen drastisch veranderen. Bovenal toont dit boek ons hoe fascinerend en leuk economie kan zijn, en hoe het ons dagelijks leven raakt. In Alles is economie boeien Gneezy en record de lezer met hun aanstekelijke stijl en kleurrijke verhalen, en werpen ze licht op een aantal economische en  sociaalpsychologische vraagstukken.

Show description

Read or Download Alles is economie (Dutch Edition) PDF

Similar dutch ebooks books

Get Vermist (Dutch Edition) PDF

Een zinderend kat-en-muisspel tussen een psychopaat en zijn slachtoffer. Op de dag dat ze wordt ontvoerd, heeft makelaar Annie OSullivan drie goede voornemens: een huis verkopen, de ruzie met haar moeder oplossen en op tijd komen voor het etentje met haar vriend. De open dag van het huis is geen groot succes, maar op het second dat Annie het huis wil afsluiten verschijnt er onverwachts een laatste bezoeker.

Download e-book for kindle: Een bepaald idee van de wereld (Dutch Edition) by Alessandro Baricco,Manon Smits

In 2001 verhuisde Alessandro Baricco van Turijn naar Rome en liet zijn volledige bibliotheek achter. In een veelgelezen wekelijkse column voor los angeles Repubblica schreef Baricco over de vijftig meest bijzondere boeken die hij sindsdien verzameld heeft, van Andre Agassis Open tot Roberto Bolaños 2666, van Yasunari Kawabatas De schone slaapsters tot de autobiografie van Charles Darwin.

Paul van Loon,Hugo van Look's Meester Kikker (Dutch Edition) PDF

'Soms ben ik een kikker. Dat is mijn supergeheim. Niemand magazine het weten, behalve jullie. 'Sita, Wouter en de andere kinderen in de klas lachen. Leuke grap van de meester. Totdat hij op een dag de klas in komt met kroos in zijn haar. Zijn kleren zijn nat en gescheurd. De meester is aangevallen door een ooievaar, zegt hij.

Robert Anker's In de wereld (Dutch Edition) PDF

In de wereld speelt zich af tussen 1467 en 1500, beginnend en eindigend in Gent. De roman opent met een schildering van de intocht van de nieuwe hertog, Karel de Stoute, die hevig botst met de terugkeer van de processie van de Heilige Livinus. Binnen deze woelingen richt het boek zich op een gegoede burger bij wie lepra wordt geconstateerd, wat betekent dat hij radicaal uit de samenleving wordt verwijderd, ‘dood voor de wereld maar levend voor God’.

Extra resources for Alles is economie (Dutch Edition)

Example text

Download PDF sample

Alles is economie (Dutch Edition) by Uri Gneezy,John List,Jonas de Vries


by Anthony
4.5

Rated 4.05 of 5 – based on 31 votes